ERC entra al govern de Blanes amb un pacte amb PSC i CDC

L'assemblea d'ERC de Blanes ratifica el pacte de govern

Foto pacte
Foto pacteERC de Blanes ha arribat a tancar un pacte de govern (el podeu llegir clicant l'enllaç).
 
Des del mes de gener de 2016 en què l'assemblea d'ERC va donar via lliure als regidors del Grup Municipal perquè es pogués pactar l'entrada a govern,  oferta que havia fet arribar l'alcalde de Blanes, fins a dia d'avui, han passat molts dies en què els negociadors d'ERC, els regidors Àngel Canosa i Albert Sanz, han treballat per assolir un acord que possibilités a l'ajuntament i a la ciutadania de Blanes, tenir un govern amb més capacitat de treball i més participat per les forces d'un plenari que, democràticament, els blanencs van decidir plural i divers. 

Els membres de l'assemblea d'ERC, en essència, assumeixen que el maig de 2015 la ciutadania va manar que hi hagués voluntat d'acord amb la majoria de forces possibles. El compromís actual no fa més que reforçar la voluntat de servei d'un partit que, conscient de la feblesa d'un govern amb pocs membres, aposta per sumar i per aportar el bagatge de participació, transparència, ètica política, polítiques de progrès que busquin justícia social i desenvolupament sostenible que representa ERC a Blanes i a Catalunya. 

Som conscients que les responsabilitats que assumim són de govern i ens autoimposem tots plegats (els partits que subscrivim el pacte) prendre decisions de forma eficient  i sempre consensuada. No eludim qualsevol crítica a la decisió presa, ben legítima i, fins i tot, necessària, quan ve des de la responsabilitat d'aportar millora, l'entomen amb voluntat de construir.  Volem, però, comunicar a la ciutadania que aquest acord s'ha pres des del debat intern, amb una voluntat expressa de contribuir a fer possible que Blanes esdevingui una ciutat amb el màxim potencial en el teixit social, en el desenvolupament territorial, en la participació del cos social a dins de la institució municipal i en l'aprofitament de les oportunitats econòmiques, cultural, educatives, etc. que resten per concretar-se en aquest període de govern municipal.

Els nostres regidors, doncs, assumeixen responsabilitats de govern i es posen a disposició absoluta de la ciutadania, de la resta de forces polítiques amb qui aspirem a treballar des de la franquesa i la voluntat d'aportar les millors solucions als problemes que calgui solucionar, i de l'alcalde i el govern de Blanes. Demanem als blanencs que ens acompanyin, que ens vigilin, que ens aportin dubtes i demandes de solució. Som aquí, com ho hem estat sempre: al seu servei.

Volem agrair explícitament a la ciutadania de Blanes la seva radicalitat democràtica en escollir un plenari tan obert, un ventall tan ampli de perspectives polítiques i ideològiques que hem de convertir en una oportunitat perquè, des de l'ajuntament de Blanes, es facin polítiques que ajudin a  progressar i que no deixin ningú enrere. Molt especialment, agraïm als votants d'ERC la seva confiança, un cop més. És per ells que ERC és una proposta política que avui procura governar Blanes i és a ells a qui ens adrecem per dir-los que tenen dos regidors que volen ser la seva veu i volen esdevenir l'altaveu de les seves aspiracions nacionals, socials i culturals. I, finalment, l'executiva d'ERC de Blanes vol manifestar públicament, l'orgull que sent pel grup humà que s'aplega al voltant del nostre projecte polític. En tot pacte hi ha riscos electorals o oportunitats, però el que no pot passar és que un pacte es fixi només en això perquè e debat, doncs, es perverteix. Els companys que més temps dediquen en clau interna a debatre i a fer possible un projecte polític com el nostre, han decidit majoritàriament que els majors riscos serien no intentar contribuir al bé comú des del compromís amb el govern de la ciutat. Ens sentim esperançats pel grau de maduresa i de responsabilitat de tots els qui han participat en aquesta decisió, des de la coincidència o des de la discrepància. Continuem treballant amb tots ells (militants, simpatitzants i amics) de  la mà i, ara més que mai, amb l'objectiu compartit de l'estima sincera per Blanes i del convenciment que aquesta societat pot i ha de sortir-se'n definitivament. Per això sumem, per això demanem la vigilància de tothom, per no perdre el nord, un nord que són les persones, la gent, aquesta societat en marxa; un nord que es basa en l'honestedat, la transparència, la justícia i la llibertat del nostre poble.

Serem la veu de l'esquerra, de l'independetisme, del republicanisme i de qualsevol veu d'aquesta societat que busqui la justícia, l'equitat, la igualtat en drets i el bé comú. 

Gràcies a tothom, doncs. I ara, a treballar de valent en el dia a dia per fer concretes i mesurables tantes aspiracions com sigui possible.

Salut, República i justícia social!

ERC Blanes