Consens al voltant de l'informe de la Consulta sobre la C32 i sobre la tarifació de l'Escola Bressol.

Dues qüestions d'interès social com la participació ciutadana i facilitar l'accés d'unitats familiars amb recursos minvats a les escoles bressol reben el suport de la totalitat dels grups polítics del ple.

El ple d'ahir, 29 d'abril de 2016, ha suposat un estímul molt important per a la nostra secció local. Dos dels acords presos ens omplen d'orgull: l'informe de la Consulta de l'ampliació de la C-32 i l'aprovació de les tarifes de l'escola Bressol.

 

D'una banda, el procés participatiu i de consulta que ha dut a terme l'Ajuntament de Blanes, amb la col·laboració decisiva de la Plataforma Stop C-32 i dels partits polítics que ens aplegàvem en la defensa d'una alternativa a l'ampliació de l'autopista, ha acabat amb un informe consensuat i aprovat també per les forces polítiques que defensaven el SÍ. Això sempre és un indicador de qualitat democràtica, que es reconegui la validesa de la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes. La democràcia és així i ha de ser això: respecte a la decisió de la gent. Felicitem, doncs, l'ajuntament, la plataforma ciutadana, els partits polítics amb representació al plenari: tots, la ciutadania de Blanes i ens enorgullim d'haver estat part activa de tot el procés. Gràcies, doncs, i enhorabona. Bona salut per a la democràcia.

 

D'altra banda, i no menys important, el plenari d'ahir va aprovar per unanimitat, una proposta de millora de la tarifació de les escoles bressol. La mesura aprovada, que parteix d'una proposta elaborada per la regidoria d'Educació que gestiona l'Albert Sanz, regidor d'ERC a Blanes, preveu diferents tarifes en funció d'ingressos: es manté la tarifa de 195€ amb caràcter general, sense augments, i s'afegeix una tarifa reduïda de 130€ que, de forma solidària, intenta que les persones amb ingressos mensuals al voltant dels 1300-1400€ puguin accedir a l'Escola Bressol. A més, la taxa de matrícula esdevé un pagament únic de 100€ el primer any, essent 0€ els anys consecutius, a diferència del que succeïa fins ara en què cada curs s'havien de pagar 100€.

 

Estem molt satisfets, doncs, per les feines que anem fent fins al moment al govern de Blanes. I també ho estem per la forma en què les aconseguim: fem prevaldre el debat previ i el consens amb tantes forces polítiques com sigui possible. 

 

En què treballem? Apuntem només que estem decidits a fer que Blanes sigui una ciutat de progrés, participativa i democràtica. Estem explorant les millors opcions per definir un pla de renovació tecnològica de l'administració, així com una proposta d'administració oberta i transparent que duu a terme l'altre regidor del Grup ERC a Blanes, l'Àngel Canosa. us ho anirem explicant.

 

Fem un Nou Blanes. Treballem per a vosaltres. Us necessitem al costat. Voleu venir amb nosaltres?

 

ERC Blanes