La guerra d'Iraq: la guerra mai acabada. Exigim justícia i que els expresidents responsables paguin pels crims comesos


Frapats, colpits un cop més per l'atemptat terrorista a Niça d'anit. Fastiguejats per tants i tants atemptats des del 2003 ençà arreu del món, conseqüència directa d'aquella decisió perversa presa per persones amb noms i cognoms, farcides de mentida, menyspreu a la pau i despòtiques amb el poder. Les morts d'anit són responsabilitat de qui les ha comès, però en la causa de les morts sempre s'arriba a l'acció primigènia, als fets del 20 de març de 2003: la invasió d'Iraq. 

Tenim la intenció de ser perseverants en la petició de justícia, de veritat i en l'exigència de responsabilitats. Res no ens aturarà. ERC es mobilitza, com ho ha fet al Congrés dels Diputats a Madrid des del 2005, exigint una comissió informativa del mateix grau o més de rigor que l'informe Chilton, perquè els entrellats financers, empresarials, militars i de geopolítica dels Estats responsables han de sortir tots a la llum.

Mai no hi haurà una opció per a la pau si no donem una oportunitat a saber tota la veritat i que els responsables dels crims comesos paguin penalment els seu fets.

El món sempre ha conviscut amb les crisis, la història en va plena de situacions tràgiques, però només aquelles en què s'ha pogut saber la veritat han cicatritzat i ha servit com a guia en el camí de per on no hem de passar i en quines errades no hem de tornar a caure.

Sabem que les viles i ciutats no tenen gaires competències en aquest àmbit, però som un partit de tradició municipalista i sabem que és des de la força de la institució més propera a la ciutadania que es poden produir els grans canvis a la societat. Aspirem a condemnar els assassins i a fer justícia per reparar, per fer net, per obrir noves vies que ens portin a una pau i una fraternitat entre els pobles duradera i vertadera.

Us recomanem que llegiu l'article de Joan Tardà que deixa ben clar que a ERC anem a per totes en la condemna i persecució de qui comet crims contra la humanitat hagi estat anit, o ara fa 13 anys i 4 mesos.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de moderació