A propòsit del ple extraordinari del dia 17 d'agost


Un cop s’ha celebrat el Ple Extraordinari del 17 d’agost, instat per 9 dels regidors de l’oposició, i no havent fet abans cap valoració pública considerem adient ara unes breus anotacions i valoracions de tot plegat.


Ho fem amb l’única voluntat de millora que segur compartim amb molts dels que llegiran aquestes valoracions amb ulls crítics, perquè som conscients que, de la crítica a la demagògia i el populisme hi ha, sovint, un curt camí, però fem aquestes aportacions convençuts que tots volem treballar plegats, que tots proposem feina, feina i feina i tots la volem ben feta.

Precipitat? No, urgent.

Qualificar de precipitat el fet de voler combatre els problemes d’habitatge, pobresa energètica o de qualsevol altre tipus, d’incivisme social o de millora de l’educació dels nostres infants i joves, i de retruc la nostra SERIA UN ERROR.

Qualificar-los d’extraordinaris quan són problemes que, dia a dia, hem de combatre SERIA UN ERROR.

Urgent? Sí, les millores socials han de ser l’objectiu principal per a tots. Sempre, sense mirar si surt o no en un programa d’acció de govern que sempre s’ha dit que estava obert a millores. Era urgent al juliol, a l’agost i malauradament ho seguirà essent al setembre.

Provocar un ple a l’agost de conformitat al ROM d’aquells que s’anomena extraordinari: UN ENCERT.

Fer-ho de manera precipitada, sense tenir en consideració el plaços del ROM, sense parlar amb cap altre grup municipal que no fossin els proponents –com van córrer a anunciar que farien amb canvis de text, objectius i acords fins a minuts abans de començar el ple la qual cosa va fer impossible que les assemblees dels partits de cada grup municipal es pronunciessin al respecte: UN ERROR.

Que aquells que van dir que a l’agost no hauria d’haver-hi ple ara diguin que sí, UN ENCERT.

Que no es vulgui entendre que un acord amb disposició pressupostària era d’impossible aprovació i es precipitessin molt bones propostes que hauran de ser objecte, ara sí, d’un treball conjunt, assenyat, proactiu, amb disposició pressupostària i autorització de despesa: UN ERROR QUE PODEM FER QUE ACABI ESSENT UN ENCERT.

Que tinguem una oposició capaç de vèncer les seves sigles i treballar conjuntament, sense descans: UN ENCERT QUE ENCARA PODEM MILLORAR PLEGATS.

El desig i la fermesa de treballar per fer realitat el que es va aprovar i possible el que no es va poder aprovar UN ENCERT.

I, si mirem les coses bones, les ben fetes, en traiem una lectura positiva. Ara toca fer les que no han estat possibles una realitat.


Bona feina i a seguir.

Àngel Canosa
Albert Sanz
Grup Municipal ERC

Comentaris

 • ERC Blanes Blanes

  Estem convençuts que la proposta que no vam aprovar serà fàcilment aprovable (en la mesura que perquè sigui efectiva ha de tenir consignació pressupostària) aviat. De fet, si llegeixes el text de la nostra valoració que hi fa referència:
  "Que no es vulgui entendre que un acord amb disposició pressupostària era d’impossible aprovació i es precipitessin molt bones propostes que hauran de ser objecte, ara sí, d’un treball conjunt, assenyat, proactiu, amb disposició pressupostària... Llegir més

 • Anna Juan Berges

  Votar "NO" a pendre mesures urgents per el dret a l'habitatge: UN ERROR.
  Cada dia se us fa més petita la "E" de ERC.

  Salutacions.

5 -10 -20 -tots
1


El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de moderació