BENVINGUDA, REPÚBLICA!!

ERC de Blanes dona la benvinguda a la República i saluda el futur que anuncia

Les lluites que un partit polític es planteja, al llarg de gairebé 90 anys, són molt diverses. Esquerra Republicana de Catalunya ha acompanyat i protagonitzat els principals esdeveniments del segle XX i XXI que ha dut a terme la ciutadania. ERC de Blanes, en la mesura que és i representa el partit a la societat blanenca, també ha estat coprotagonista de tot el que ha succeït. 
 
El dia 1 d'octubre la ciutadania d'aquest poble va votar en un referèndum d'autodeterminació i va decidir democràticament, heroicament atesa la violència explícita que l'Estat Espanyol exercia sobre ell, que Catalunya havia de constituir-se en un República social i de dret.
 
El dia 10 d'octubre es va declarar l'acceptació dels resultats per part del govern de la Generalitat autonòmica i es va postposar la proclamació efectiva per poder negociar o mediar entre els dos governs, català i espanyol, davant les peticions internacionals d’obrir portes de diàleg.
 
17 dies després, a la vista de l'increment de repressió de l'Estat i de l'amenaça d'aplicació d'un article 155 de màxims, il·legal, el Parlament de Catalunya, ha proclamat la independència de Catalunya i ha constituït de ple dret la República de Catalunya. Avui Catalunya és un Estat, una República social i de dret. Un dels objectius polítics de primer ordre ha estat assolit després d'anys de mobilitzacions gegantines i gràcies a la perseverança del poble i l’honestedat dels seus representants polítics.
 
Les setmanes que vindran seran decisives perquè la República que acaba de néixer faci camí ferm i segur. Ja sabem que tornarà a ser la presència massiva de la població el garant del nou Estat, i demanem a militants, amics i simpatitzants, a tota la ciutadania, que se la sentin seva.
 
Som aquí. És l'hora que buscàvem. Però això no ens manté al marge de la realitat local, de la política municipal. Si alguna administració sentim com a imprescindible és la de la màxima proximitat, la dels municipis. Som i serem un partit municipalista. El que calgui fer a Blanes a partir d'ara ens concerneix i ens preocupa amb una prioritat absoluta com ha estat des que vam tornar a l'ajuntament el 2015. Ens sentim obligats a traslladar a l'àmbit municipal les energies necessàries perquè la República tingui la força de la vida municipal. Som un partit que vol garantir que Blanes se'n surti amb les màximes condicions favorables en els àmbits essencials: serveis socials, model econòmic, polítiques juvenil, polítiques de vivenda social, medi ambient, educació, empreses locals, infraestructures, etc. i som conscients que les condicions en què es troba actualment el govern no són les idònies per afrontar les múltiples complicacions que se'ns presenten com  una de les principals ciutats de les comarques gironines, però ens comprometem a fer tot el que estigui en les nostres mans per dur endavant aquestes polítiques des de l'oposició, on ara som, després que decidíssim sortir d'un govern que s'havia posat de cul als drets democràtics de la ciutadania. 
 
ERC de Blanes saluda vehementment la República Catalana i demana a tothom la màxima capacitat d'esforç i a perseverar en la defensa de la nova República per garantir un nou Estat que pot esdevenir la millor eina per resoldre les necessitats de justícia social i d'equitat.
 
Estem convençuts que la injustícia que l'Estat Espanyol està cometent amb en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart mantenint-los en la presó per un delicte inventat acabarà aviat, ha d'acabar. Exigim el seu alliberament i ho farem sempre fins que siguin alliberats.
 
Recordem els que no han arribat a veure aquest moment i els honorem amb els mots de l'enyorada Muriel Casals: tots nosaltres som el somni.
 
Visca la República Catalana! Visca Blanes!
 
ERC de Blanes