De dignitat, coherència i honestedat política

Han passat 6 dies, 144 hores, des que l'alcalde de Blanes va dir que trencaria el carnet del PSC si s'aplicava el 155.

El dia 23 d'octubre, l'alcalde de Blanes manifestava a la premsa el següent:
 
"Si el próximo viernes el PSC en el Senado da apoyo o se abstiene, automáticamente significará que romperé mi carné como miembro de una formación política que ya no me representa". (1)
 
4 dies després, divendres 27 d'octubre, els senadors del PSOE votaven a favor d'aplicar l'article 155 de la constitució forçant-ne la interpretació fins al punt de prendre decisions absolutament contràries a l'Estatut i a la mateixa constitució, de forma que, avui l'aplicació del 155 no només és un fet sense legitimitat, sinó que és un atemptat contra la legalitat catalana, tant des d'una òptica espanyola, la que ens reconeix l'Estatut capat del 2010, com des de l'òptica republicana la que ens hem atorgat al Parlament Català, la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República Catalana.
 
Avui, 2 de novembre de 2017,  no ens consta que la indignació de l'alcalde de Blanes l'hagi dut a ser conseqüent amb aquella afirmació taxativa del dia 23.  No ha fet explícit que hagi deixat la militància del PSC. En canvi, avui mateix un col·lega seu ha dut a terme allò queva prometre, el ja exalcalde de Terrassa, en Jordi Ballart, acaba de deixar la militància d'un partit, el PSC que avui és còmplice del 155 i coautor de l'empresonament del Vicepresident Junqueras i mig govern de Catalunya, i dels dos activistes, els Jordis.
 
Actualment Blanes té un govern format per quatre regidors del PSC i se suporta amb el regidor del PP.
 
Avui, dijous, la República Catalana viu sota les decisions il·legals i il·legítimes de l'Estat Espanyol que exerceix una potestat que no li és atorgada i demana l'esforç i la voluntat de tota la ciutadania per defensar el Parlament de Catalunya, el Govern de la República, avui empresonat i a l'exili, i les seves institucions. La situació tràgica que vivim, com a poble, exigiria, també, de gestos dels alcaldes i alcaldesses de les ciutats i viles que haurien de condemnar un 155 abusiu del Govern Espanyol en contra dels drets consuetudinaris de les institucions catalanes i en contra del nou i incipient Estat català. Un gest meravellós seria, potser, que l'alclade de Blanes fes honor al seu compromís públic que ja hauria d'haver dut a terme el proppassat dia 27 al vespre.
 
Això, però, quedarà entre ell, la seva consciència i la ciutadania que el va votar, la mateixa ciutadania que el mirarà a la cara, com a alcalde de Blanes, d'ara endavant.
 
 
ERC Blanes
Blanes, 2 de novembre de 2017

(1) https://www.blanes.cat/docweb/2017-10-23-mocio