ANÀLISI POLÍTICA D'ERC DE BLANES DELS RESULTATS ELECTORALS DEL 21D

ERC analitza els resultats obtinguts en les eleccions del 21 de desembre de 2017 a Blanes

A menys de 24h de llegir els resultats de les eleccions imposades pel 155 del 21D, ens ve de gust reconèixer un seguit de coses.

 

1a La ciutadania de Blanes ha votat de forma altíssima, un 78,64%, i amb un volum  de vots blancs o nuls inapreciable. Això demostra molta fermesa en les posicions escollides. Les forces que defensaven el 155 obtenen 10.567 vots i les que s’hi oposaven obtenen 10.318 vots. No ens plau gens aquest suport massiu a una opció il·legal com és l’aplicació desmesurada del 155, però, democràticament assumim el resultat. De la mateixa manera que l’assumim ens disposem, de ple, a enfrontar-nos-hi, a anar en contra d’aquesta neodictadura pseudoconstitucional del 155.

 

2a A ERC, encara estem emocionats i impactats per ser la força escollida per molts blanencs i blanenques per tal de fer d’apoderats i interventors durant el procés electoral: 99 persones que van acabar essent 90 a causa de baixes de darrera hora per malalties o motius personals. Un allau humà que es va fer evident als tots els col·legis i a cadascuna de les meses, plenes de persones amb la identificació d’ERC, persones demòcrates que estimen la llibertat i la dignitat del poble, disposades a realitzar un control estricte i amable dels drets de la ciutadania i a defensar els vots emesos per a la nostra força política. Gràcies, moltíssimes gràcies per ser-hi i per respondre a la nostra crida. Us volem mantenir amb nosaltres perquè Blanes ha de ser una de les ciutats republicanes més rellevants a les comarques gironines i ens caldran totes les mans.

 

3a ERC queda en 3a posició en el còmput global a 135 vots per sota de la llista del president. Creiem, fermament, que la nostra posició demostra com cap altra que l’independentisme creix sostingudament i es consolida entre la nostra ciutadania. ERC i la resta de forces republicanes no deixen de sumar i afegir votants a la seva proposta de constituir amb fermesa una República que ajudi a ser més justa i pròspera aquesta societat. ERC obté 1912 vots el 2012 i n’obté 3872 ahir, pel mig, juntament amb altres forces en la coalició Junts pel Sí, obté un resultat de 6682 vots que, aplicant el diferencial obtingut el 2017 entre JxC i ERC podríem situar (de forma estimativa és clar) un resultat propi el 2015 de 3206 vots. Per tant, 1912-3206-3872… sumem amb la resta de forces amb vot consolidat i creixent. El còmput de les forces republicanes i del suport al Sí ha estat aquest:

 

7034 vots el 2012 (CiU, ERC i CUP)

8110 vots el 2015 (JxS i CUP)

7849 vots al Sí a l'1 d'oct. de 2017 (Referèndum d’independència de Catalunya)

8575 vots el 2017 (JXC, ERC i CUP)


Moltes gràcies, moltíssimes, a tots els votants que ens han reconegut amb aquest 3872 vots que ens omplen d'energia per continuar!
 

4a Blanes és una ciutat plural i diversa políticament. Ens enorgullim d’aquesta diversitat. Sabem que, a hores d’ara, no som hegemònics, ni nosaltres ni els postul·lats republicans. Ara bé, ens encomanem de la força creixent que observem i de la consolidació d’aquest vot que es demostra ferm i constructiu. No defallirem mai. Volem que la ciutadania de Blanes sàpiga que sempre hi som i sempre hi serem fent aquest camí, a marxes més ràpides o més lentes, però constantment i ferma.

 

5a Ens posem a disposició de les forces que s’oposen al 155, sobiranistes i republicanes que busquen aplicar polítiques justes socialment per tal de configurar els acords necessaris per tal que Blanes no sigui mai un territori crispat, enconat amb un identitarisme excloent i governat per forces que simpatitzen amb posicionaments neofalangistes i ultraliberals.

 

Salut i República!

 

ERC de Blanes

22 de desembre de 2017