ERC Blanes lliura els II Guardons Republicans Bru Centrich aquest diumenge 22 a les 18.30h

La segona edició dels guardons republicans es durà a terme aquest diumenge amb la presència del President del Parlament de Catalunya, el MH Roger Torrent i Ramió.

II Guardons Republicans Bru Centrich
II Guardons Republicans Bru Centrich
Aviat farà un any que ERC va institucionalitzar els Guardons Republicans Bru Centrich, que pretenen reconèixer actituds, comportaments, actuacions i plantejaments vitals ja sigui de persones físiques o jurídiques, que, a criteri del partit, són indicadors d'excel·lència en valors republicans.

La segona edició, doncs, es durà a terme aquest 22 de juliol a les 18:30h al davant de la seu d'ERC Blanes, a la Casa del Poble. El format amb què apareix aquesta vegada, situat a la tarda i no al migdia que és quan acostumem a celebrar el ja tradicional Vermut Republicà, difereix del d'altres anys a causa de poder fer compatible l'acte de lliurament amb la presència del MH Roger Torrent que honrarà la Vila de Blanes amb la seva presència i, dignificarà els i les guardonats en aquesta edició.

El proppassat mes de febrer van ser concedits dos guardons per al 2018 ex aequo a la Fundació Aspronis i a l'Associació Catalana per la Defensa dels Drets Civils. En el cas d'Aspronis a causa de la tasca social en favor de la ciutadania atenent persones amb minusvalidesa intel·lectual  per tal que puguin tenir una vida digna i un reconeixement social, aquesta dedicació que arriba el 2018 al 50è aniversari va decidir ERC de Blanes a atorgar-li el guardó. En el cas de l'ACDC, el fet de ser una entitat formada per familiars dels presos i preses polítiques i dels polítics i polítiques exiliats, situa la seva tasca en un primeríssim nivell en la lluita per l'exigència de l'acompliment dels drets civils de totes i totes els represaliats, membres del govern, diputades i activistes socials, de forma cruenta per l'Estat Espanyol des del 20 de setembre ençà.

L'acte serà obert a la ciutadania i hi intervindran la Cristina Paz, que presentarà i conduirà la sessió; l'Àngel Canosa, en la seva condició de Portaveu del Grup Municipal d'ERC i de Candidat a l'alcaldia de Blanes per al 2019 i, finalment, tenim el plaer de comptar amb la presència del MH President del Parlament de Catalunya, En Roger Torrent.

Després del lliurament a les entitats guardonades i dels parlaments oficials, brindarem per la pervivència dels valors republicans i perquè tothom gaudeixi de la Festa Major de Blanes!