• A Blanes volem votar

  Valoració política de la resposta del Sr. Miquel Lupiáñez al Govern de Catalunya

  Valoració de la resposta donada per l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, al President i Vicepresident de la Generalitat.   Aquests dimarts, 12 de setembre, s'ha produït, per fi, la resposta de l'alcalde de Blanes a la petició del Govern de la Generalitat per tal que comuniqués quins eren els espais que es podien fer servir per al Referèndum de l'1 d'octubre. La valoració que ERC de Blanes fa de la resposta donada és la següent: 1r Considerem que la resposta manté el NO al Govern i continua no reconeixent la Llei 19/2017 del Referèndum d'Autodeterminació.

 • Presentem la sol·licitud a Miquel Lupiáñez per la cessió d'espais electorals

    Àngel Canosa Fernández, portaveu del Grup Municipal d'ERC, en funció de les competències que té com a regidor d'aquest Ajuntament,  EXPOSA: 1. Que amb data 6 de setembre l'Alcalde President de l'Ajuntament de Blanes, Sr. Miquel Lupiáñez, va rebre una carta del Govern de Catalunya en què se li demanava que confirmés la cessió dels espais electorals de què disposa el municipi o les variacions que es poguessin produir. El termini fixat per fer aquesta comunicació i comprometre's a la realització del referèndum convocat era de 48h i va acabar, per tant, el dia 8.

 • ERC DE BLANES ES POSICIONA DAVANT LA NEGATIVA DE L'ALCALDE DE BLANES A FER EL QUE VA DIR QUE FARIA AMB EL REFERÈNDUM DE L'1 D'OCTUBRE

    ERC de Blanes comunica a la ciutadania de Blanes el següent:   1r El Govern de Catalunya ha convocat la ciutadania a un referèndum d'autodeterminació el proper dia 1 d'octubre. Això, com a republicans i independentistes d'esquerres, ens omple de goig i ens obliga a la màxima responsabilitat.   2n Aconseguir que la ciutadania de Blanes pugui exercir el seu dret a vot amb condicions de normalitat absoluta a les de qualsevol altre procés electoral ha de ser i serà la nostra prioritat absoluta en els dies que falten per a l'exercici democràtic del dia 1 d'octubre.

 • Dos anys després del 2015

  Us deixem a mans el Butlletí que hem preparat en què recollim el que ha estat aquest darrer any ja en el govern de Blanes. Us el podeu descarregar des de l'entrada.  Salut i República!

 • 27 DE JULIOL DE 2016: AVUI FA UN ANY QUE VAM LLUITAR TOTS PLEGATS.

  Ara fa un any just els carrers de Blanes es van inundar de solidaritat. Les persones individuals, la ciutadania, les entitats i partits polítics vinculats amb la lluita dels treballadors, l’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal, la Diputació de Girona, ens vam posicionar al costat del comitè d’empresa de Nylstar que portava una lluita decidida i valenta per tal que no passés el que tothom temia i tot feia preveure: que la Nylstar, l’antiga SAFA, acabés tancant portes definitivament.

 • Ens posicionem davant de la mesura judicial cautelar de traslladar l'Ensorra't

  ERC de Blanes i el seu Grup Municipal, davant de la decisió judicial de traslladar o moure la VI edició del festival Ensorra't de Blanes de l'emplaçament on es troba ara, a causa de la denúncia interposada per un veí de Blanes el proppassat dia 6 de juliol, vol manifestar el següent:   1. L'Ajuntament de Blanes inverteix per tal que hi hagi un control efectiu del límit permès de decibels durant els dies que dura el festival. L'empresa contractada per al control del so garanteix les ordenances de Blanes que diuen: "Art 16 (.

 • ERC Blanes manté la seva negativa a legalitzar l’ampliació dels càmpings

  Comunicat als mitjans          L’assemblea d’Esquerra Republicana de Blanes s’ha ratificat en la seva postura de no donar suport a la regularització de l’ampliació dels càmpings. D’aquesta manera els republicans confirmen el mateix posicionament ja defensat a principis del mes de març quan es va rebre una proposta de l’equip de govern sobre aquest cas.   Des d’ERC es vol deixar clar que “continuem pensant que el POUM és una eina indispensable per a la ciutat i cal una aprovació immediata.

 • En el conflicte de la direcció de les Escoles Bressol amb les treballadores i famílies, ens posicionem al costat de les famílies i les treballadores.

    ERC de Blanes, el regidor d'Educació, Albert Sanz i el Grup Municipal, respecte del conflicte que, des de fa uns mesos, es produeix entre la directora i la comunitat educativa de les Escoles Bressol de Blanes, que té a veure amb acusacions de manca de capacitat professional fetes contra la directora, per treballadores i famílies, manifesten el següent:   1. El regidor d'educació de Blanes ja fa temps que treballa en la gestió i resolució d'aquest conflicte. En aquest sentit, ha estat entrevistant-se amb les treballadores i l'empresa (en tres ocasions) i amb l'Ampa (en dues ocasions ).

 • ERC Blanes treballa per donar una resposta ocupacional per als treballadors de càmpings que puguin quedar-se sense feina

    Aquest matí a les 9h la Secció Local d'ERC a Blanes, representada pel portaveu del Grup Municipal i segon tinyent d'Alcalde, el Sr. Àngel Canosa, ha mantingut una reunió de treball a la Seu republicana amb la Delegada de Treball de la Generalitat de Catalunya a Girona, la Sra. Marta Cascuberta; el Primer Secretari d'UGT a Girona, el Sr. Xavier Casas; un representant de la Federació de Comerç i Hosteleria a Girona, el Sr. Maxi Rica i el representant dels treballadors del Càmping Bellaterra per la CGT, el Sr.

 • Subvencions publicades amb data de termini per presentar la petició

  Us facilitem la descripció i l'enllaç de les subvencions publicades en les darreres setmanes per si és del vostre interès. La dat que apareix a la dreta correspon al termini en què podeu presentar la petició. Subvencions per a l'organització a Catalunya d'esdeveniments de contingut cultural digital (Convocatòria) 03/05/2017 Subvencions per a les comunitats catalanes de l'exterior per a l'any 2017(Convocatòria)  03/05/2017 Subvencions per a la realització de contractes de joves de més de 16 anys i menors de 30 anys, per a empreses preferentment del sector de gran consum, amb la finalitat que les persones joves no ocupades, ni integrades en els sistemes d'educació o formació 04/05/2017 Subvencions a la mobilitat per a portar a terme activitats fora de Catalunya en l'àmbit de les arts visuals, el disseny i l'arquitectura durant l’any 2017 (Convocatòria) 05/05/2017 Subvencions per part de la Fundació Biodiversitat, per al foment i impuls de la sostenibilitat pesquera i aqüícola, en el marc del Programa pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) (Convocatòria) 05/05/2017 Subvencions per part de la Fundació Biodiversitat, per al foment i impuls de la sostenibilitat pesquera i aqüícola, en el marc del Programa pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) en 2017 (Convocatòria) 05/05/2017 Subvencions en l'àmbit del comerç, dels serveis, l'artesania i la moda, per a l'any 2017 (Convocatòria)  08/05/2017 Subvencions per la Fundació Biodiversitat per a la realització de projectes del Programa empleaverde cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu Ocupació, Formació i Educació 2014-2020 (Convocatòria) 08/05/2017 Subvencions adreçades als ens locals per a la realització d'inversions per a l'execució d'actuacions d'abastament en alta (Bases i Convocatòria) 10/05/2017 Convocatòria de propostes 2017 per a projectes de prevenció i preparació en l'àmbit de la protecció civil i contaminació marina - UCPM-2017-PP-AG 11/05/2017 Convocatòria de projectes- Solucions digitals per  l'autisme 2017 13/05/2017 Convocatòria per a utilització de Plantes Pilot NANOLEAP 15/05/2017 Ajuts per a la utilització d'àrid reciclat dels residus de la construcció amb marcatge CE en obres promogudes pels ens locals i empreses públiques municipals de Catalunya (Bases i Convocatòria) 20/05/2017 Convocatòria de propostes - Programa Erasmus+ - Acció clau 3: Suport a la reforma de les polítiques - Inclusió social a través de l'educació, la formació i la joventut  22/05/2017 Convocatòria de COSME 2017 - Internacionalització de Clústers COS-CLUSINT-2016.

 • Acte 24 abril

  LA REPÚBLICA QUE FAREM. XERRADA INFORMATIVA A BLANES: HABITATGE.

  Fa mesos que estem debatent al territori com volem que sigui la República Catalana.    A ERC, tenim punts de vista clars sobre com la volem i estem fent una feina sectorial que ens durà a un Congrés Nacional on fixarem un model polític global. Obrim el debat a la ciutadania que és qui ha de tenir el protagonisme i la veu. La volem escoltar, la ciutadania. Aspirem a compartir amb tothom el que proposem, debatre-ho i millorar, consensuar, aprendre.    El proper 24 d'abril, a les 19h tenim una cita amb la ciutadania de La Selva, en general, i la de Blanes, Lloret de Mar i Tossa en particular, per tractar un dels assumptes imprescindibles en qualsevol societat que vulgui ser justa: l'habitatge.

 • QUÈ ÉS LA MILITÀNCIA PER A ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA?

  El que fa que una persona com tu senti la necessitat de sumar el seu esforç al de molta gent arreu dels Països Catalans i venir a militar a ERC és, sens dubte, l'evidència que som un partit que està al servei de la pluralitat i de la diversitat de la nostra societat, un partit obert a representar la realitat de la nostra societat i decidit a guanyar una República per a tots els catalans i per a totes les catalanes.  Decidir militar en ERC és fer-ho en el partit més sènior, el partit degà d'entre tots els que es presenten al Parlament de Catalunya: 86 anys de funcionament net i honest ens avalen! Clicar en la pestanya de "Vull ser militant" és  assumir la teva part de responsabilitat en el bé comú de la societat en la qual vius.

 • RECULL DE PREMSA DE BLANES I DE LES COMARQUES GIORONINES

  RECULL DE PREMSA 28/03/17 INFORMACIÓ DE BLANES Blanesaldia.com Filosofia per a comprendre, avui a Aula Blanes http://www.blanesaldia.com/blanes/30748-filosofia-per-a-comprendre-avui-a-aula-blanes/ Tribuna Selvatana Col·laboració entre els treballadors de l'Hospital de Blanes i les escoles per a la Reanimació Càrdio Pulmonar http://www.tribunaselvatana.cat/CA/4648/noticies/col%C2%B7laboracio-entre-els-treballadors-de-l-hospital-de-blanes-i-les-escoles-per-a-la-reanimacio-cardio-pulmonar.html VilaWeb Malgrat de Mar adverteix que l’escullera que construirà l’Estat al municipi només és “una solució puntual” http://www.

 • RECULL DE PREMSA DE BLANES I DE LES COMARQUES GIORONINES

  RECULL DE PREMSA 18-19-20/03/17 INFORMACIÓ DE BLANES El Punt/Avui Blanes reforçarà la neteja viària més enllà de la temporada alta  http://www.elpuntavui.cat/territori/article/13-serveis/1097023-blanes-reforcara-la-neteja-viaria-mes-enlla-de-la-temporada-alta.html?cca=1 Ajuntament de Blanes Blanes i Ardales segueixen estretant relacions amb motiu de la celebració del Dia d’Andalusia https://www.blanes.cat/docweb/2017-03-18-ardales Tribuna Selvatana Les ciutats agermanades de Blanes i Ardales celebren un cap de setmana d'activitats conjuntes http://www.

 • RECULL DE PREMSA DE BLANES I DE LES COMARQUES GIORONINES

  RECULL DE PREMSA 10/03/17 INFORMACIÓ DE BLANES Ajuntament de Blanes Blanes dóna la benvinguda a 22 nous blanencs i blanenques https://www.blanes.cat/docweb/2017-03-09-acte Blanesaldia.com Blanes dóna la benvinguda a 22 nous blanencs i blanenques http://www.blanesaldia.com/blanes/30509-blanes-dona-la-benvinguda-a-22-nous-blanencs-i-blanenques/ Tribuna Selvatana L'Ajuntament de Blanes dóna la benvinguda a 22 nous blanencs i blanenques  http://www.tribunaselvatana.cat/CA/4567/noticies/%E2%80%8Bl-ajuntament-de-blanes-dona-la-benvinguda-a-22-nous-blanencs-i-blanenques.