• FEINA, FORMACIÓ, FUTUR... AIXÒ ÉS EL VERITABLE CANVI PER A BLANES.

  Ara fa uns mesos que vam engegar un seguit de contactes i de converses que aquests dies hem anat tancant. Així, doncs, aquesta primera fase, la de les converses inicials que tenien com a objecte obrir un camí que ens portés a reflexionar i buscar sortides per al futur econòmic de Blanes s'ha fet possible amb el concurs i la participació de força gent i la voluntat decidida de la gent d'ERC a Blanes.  Efectivament, fa mesos ja que vam començar a parlar sobre una idea que, de mica en mica, ha anat agafant forma i que encara hem d’acabar de definir plegats.

 • II Guardons Republicans Bru Centrich

  ERC Blanes lliura els II Guardons Republicans Bru Centrich aquest diumenge 22 a les 18.30h

  Aviat farà un any que ERC va institucionalitzar els Guardons Republicans Bru Centrich, que pretenen reconèixer actituds, comportaments, actuacions i plantejaments vitals ja sigui de persones físiques o jurídiques, que, a criteri del partit, són indicadors d'excel·lència en valors republicans. La segona edició, doncs, es durà a terme aquest 22 de juliol a les 18:30h al davant de la seu d'ERC Blanes, a la Casa del Poble. El format amb què apareix aquesta vegada, situat a la tarda i no al migdia que és quan acostumem a celebrar el ja tradicional Vermut Republicà, difereix del d'altres anys a causa de poder fer compatible l'acte de lliurament amb la presència del MH Roger Torrent que honrarà la Vila de Blanes amb la seva presència i, dignificarà els i les guardonats en aquesta edició.

 • Perilla llibertat d'opinió i d'expressió i la llibertat d'acció política a Blanes?.

  Aquest cap de setmana passat, els dies 3 i 4 de març, ERC ha organitzat una Macroparada a tot el territori nacional per exigir la llibertat dels presos polítics encarnant la demanda de llibertat en el nom del nostre líder, Oriol Junqueras, sota el hashtag #FreeJunqueras.  La nostra secció local, com fa sistemàticament, va demanar permís a l'Ajuntament en què comunicàvem la localització de la parada i les hores en què la situaríem. Com cada cop que muntem parades hem fet i farem. Sabem que cal demanar permís a l'Ajuntament quan ocupem via pública.

 • ANÀLISI POLÍTICA D'ERC DE BLANES DELS RESULTATS ELECTORALS DEL 21D

  A menys de 24h de llegir els resultats de les eleccions imposades pel 155 del 21D, ens ve de gust reconèixer un seguit de coses.   1a La ciutadania de Blanes ha votat de forma altíssima, un 78,64%, i amb un volum  de vots blancs o nuls inapreciable. Això demostra molta fermesa en les posicions escollides. Les forces que defensaven el 155 obtenen 10.567 vots i les que s’hi oposaven obtenen 10.318 vots. No ens plau gens aquest suport massiu a una opció il·legal com és l’aplicació desmesurada del 155, però, democràticament assumim el resultat.

 • De dignitat, coherència i honestedat política

  El dia 23 d'octubre, l'alcalde de Blanes manifestava a la premsa el següent:   "Si el próximo viernes el PSC en el Senado da apoyo o se abstiene, automáticamente significará que romperé mi carné como miembro de una formación política que ya no me representa". (1)   4 dies després, divendres 27 d'octubre, els senadors del PSOE votaven a favor d'aplicar l'article 155 de la constitució forçant-ne la interpretació fins al punt de prendre decisions absolutament contràries a l'Estatut i a la mateixa constitució, de forma que, avui l'aplicació del 155 no només és un fet sense legitimitat, sinó que és un atemptat contra la legalitat catalana, tant des d'una òptica espanyola, la que ens reconeix l'Estatut capat del 2010, com des de l'òptica republicana la que ens hem atorgat al Parlament Català, la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República Catalana.

 • BENVINGUDA, REPÚBLICA!!

  Les lluites que un partit polític es planteja, al llarg de gairebé 90 anys, són molt diverses. Esquerra Republicana de Catalunya ha acompanyat i protagonitzat els principals esdeveniments del segle XX i XXI que ha dut a terme la ciutadania. ERC de Blanes, en la mesura que és i representa el partit a la societat blanenca, també ha estat coprotagonista de tot el que ha succeït.    El dia 1 d'octubre la ciutadania d'aquest poble va votar en un referèndum d'autodeterminació i va decidir democràticament, heroicament atesa la violència explícita que l'Estat Espanyol exercia sobre ell, que Catalunya havia de constituir-se en un República social i de dret.

 • Comunicat d'ERC. Assemblea 2 d'octubre

    ERC de Blanes comunica a l'alcalde, al govern municipal i a la ciutadania de Blanes que ahir, dia 2 d'octubre, es va convocar l'assemblea oberta que va analitzar la continuïtat o no dels nostres regidors al govern de Blanes.   La decisió presa serà comunicada i explicada convenientment en una roda de premsa, a la qual convoquem els mitjans de comunicació, que es realitzarà el proper dia 4 d'octubre a les 17h a la Secció Local d'ERC de Blanes.   Atentament,   Secretaria de Comunicació i imatge ERC Blanes     Blanes, 3 d'octubre de 2017

 • Valoració del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya

  La valoració dels resultats de participació del referèndum d'autodeterminació d'aquest 1 d'octubre, a Blanes i a Catalunya, no pot merèixer cap altra anàlisi que no sigui aquesta:   1r El poble ha superat amb escreix el que tot ciutadà ha d'assumir en qualsevol democràcia quan se'l convoca a votar. El poble català ha respost heroicament davant de l'embestida de la bestial maquinària de repressió enviada per un Estat demofòbic. Davant de la intimidació, del terrorisme propiciat per l'Estat i de la violència brutal exercida contra la ciutadania que defensava pacíficament els col·legis electorals, que 2.

 • A Blanes volem votar

  Valoració política de la resposta del Sr. Miquel Lupiáñez al Govern de Catalunya

  Valoració de la resposta donada per l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, al President i Vicepresident de la Generalitat.   Aquests dimarts, 12 de setembre, s'ha produït, per fi, la resposta de l'alcalde de Blanes a la petició del Govern de la Generalitat per tal que comuniqués quins eren els espais que es podien fer servir per al Referèndum de l'1 d'octubre. La valoració que ERC de Blanes fa de la resposta donada és la següent: 1r Considerem que la resposta manté el NO al Govern i continua no reconeixent la Llei 19/2017 del Referèndum d'Autodeterminació.

 • Presentem la sol·licitud a Miquel Lupiáñez per la cessió d'espais electorals

    Àngel Canosa Fernández, portaveu del Grup Municipal d'ERC, en funció de les competències que té com a regidor d'aquest Ajuntament,  EXPOSA: 1. Que amb data 6 de setembre l'Alcalde President de l'Ajuntament de Blanes, Sr. Miquel Lupiáñez, va rebre una carta del Govern de Catalunya en què se li demanava que confirmés la cessió dels espais electorals de què disposa el municipi o les variacions que es poguessin produir. El termini fixat per fer aquesta comunicació i comprometre's a la realització del referèndum convocat era de 48h i va acabar, per tant, el dia 8.

 • ERC DE BLANES ES POSICIONA DAVANT LA NEGATIVA DE L'ALCALDE DE BLANES A FER EL QUE VA DIR QUE FARIA AMB EL REFERÈNDUM DE L'1 D'OCTUBRE

    ERC de Blanes comunica a la ciutadania de Blanes el següent:   1r El Govern de Catalunya ha convocat la ciutadania a un referèndum d'autodeterminació el proper dia 1 d'octubre. Això, com a republicans i independentistes d'esquerres, ens omple de goig i ens obliga a la màxima responsabilitat.   2n Aconseguir que la ciutadania de Blanes pugui exercir el seu dret a vot amb condicions de normalitat absoluta a les de qualsevol altre procés electoral ha de ser i serà la nostra prioritat absoluta en els dies que falten per a l'exercici democràtic del dia 1 d'octubre.

 • Dos anys després del 2015

  Us deixem a mans el Butlletí que hem preparat en què recollim el que ha estat aquest darrer any ja en el govern de Blanes. Us el podeu descarregar des de l'entrada.  Salut i República!

 • 27 DE JULIOL DE 2016: AVUI FA UN ANY QUE VAM LLUITAR TOTS PLEGATS.

  Ara fa un any just els carrers de Blanes es van inundar de solidaritat. Les persones individuals, la ciutadania, les entitats i partits polítics vinculats amb la lluita dels treballadors, l’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal, la Diputació de Girona, ens vam posicionar al costat del comitè d’empresa de Nylstar que portava una lluita decidida i valenta per tal que no passés el que tothom temia i tot feia preveure: que la Nylstar, l’antiga SAFA, acabés tancant portes definitivament.

 • Ens posicionem davant de la mesura judicial cautelar de traslladar l'Ensorra't

  ERC de Blanes i el seu Grup Municipal, davant de la decisió judicial de traslladar o moure la VI edició del festival Ensorra't de Blanes de l'emplaçament on es troba ara, a causa de la denúncia interposada per un veí de Blanes el proppassat dia 6 de juliol, vol manifestar el següent:   1. L'Ajuntament de Blanes inverteix per tal que hi hagi un control efectiu del límit permès de decibels durant els dies que dura el festival. L'empresa contractada per al control del so garanteix les ordenances de Blanes que diuen: "Art 16 (.

 • ERC Blanes manté la seva negativa a legalitzar l’ampliació dels càmpings

  Comunicat als mitjans          L’assemblea d’Esquerra Republicana de Blanes s’ha ratificat en la seva postura de no donar suport a la regularització de l’ampliació dels càmpings. D’aquesta manera els republicans confirmen el mateix posicionament ja defensat a principis del mes de març quan es va rebre una proposta de l’equip de govern sobre aquest cas.   Des d’ERC es vol deixar clar que “continuem pensant que el POUM és una eina indispensable per a la ciutat i cal una aprovació immediata.