• ANÀLISI POLÍTICA D'ERC DE BLANES DELS RESULTATS ELECTORALS DEL 21D

  A menys de 24h de llegir els resultats de les eleccions imposades pel 155 del 21D, ens ve de gust reconèixer un seguit de coses.   1a La ciutadania de Blanes ha votat de forma altíssima, un 78,64%, i amb un volum  de vots blancs o nuls inapreciable. Això demostra molta fermesa en les posicions escollides. Les forces que defensaven el 155 obtenen 10.567 vots i les que s’hi oposaven obtenen 10.318 vots. No ens plau gens aquest suport massiu a una opció il·legal com és l’aplicació desmesurada del 155, però, democràticament assumim el resultat.

 • De dignitat, coherència i honestedat política

  El dia 23 d'octubre, l'alcalde de Blanes manifestava a la premsa el següent:   "Si el próximo viernes el PSC en el Senado da apoyo o se abstiene, automáticamente significará que romperé mi carné como miembro de una formación política que ya no me representa". (1)   4 dies després, divendres 27 d'octubre, els senadors del PSOE votaven a favor d'aplicar l'article 155 de la constitució forçant-ne la interpretació fins al punt de prendre decisions absolutament contràries a l'Estatut i a la mateixa constitució, de forma que, avui l'aplicació del 155 no només és un fet sense legitimitat, sinó que és un atemptat contra la legalitat catalana, tant des d'una òptica espanyola, la que ens reconeix l'Estatut capat del 2010, com des de l'òptica republicana la que ens hem atorgat al Parlament Català, la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República Catalana.

 • BENVINGUDA, REPÚBLICA!!

  Les lluites que un partit polític es planteja, al llarg de gairebé 90 anys, són molt diverses. Esquerra Republicana de Catalunya ha acompanyat i protagonitzat els principals esdeveniments del segle XX i XXI que ha dut a terme la ciutadania. ERC de Blanes, en la mesura que és i representa el partit a la societat blanenca, també ha estat coprotagonista de tot el que ha succeït.    El dia 1 d'octubre la ciutadania d'aquest poble va votar en un referèndum d'autodeterminació i va decidir democràticament, heroicament atesa la violència explícita que l'Estat Espanyol exercia sobre ell, que Catalunya havia de constituir-se en un República social i de dret.

 • Comunicat d'ERC. Assemblea 2 d'octubre

    ERC de Blanes comunica a l'alcalde, al govern municipal i a la ciutadania de Blanes que ahir, dia 2 d'octubre, es va convocar l'assemblea oberta que va analitzar la continuïtat o no dels nostres regidors al govern de Blanes.   La decisió presa serà comunicada i explicada convenientment en una roda de premsa, a la qual convoquem els mitjans de comunicació, que es realitzarà el proper dia 4 d'octubre a les 17h a la Secció Local d'ERC de Blanes.   Atentament,   Secretaria de Comunicació i imatge ERC Blanes     Blanes, 3 d'octubre de 2017

 • Valoració del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya

  La valoració dels resultats de participació del referèndum d'autodeterminació d'aquest 1 d'octubre, a Blanes i a Catalunya, no pot merèixer cap altra anàlisi que no sigui aquesta:   1r El poble ha superat amb escreix el que tot ciutadà ha d'assumir en qualsevol democràcia quan se'l convoca a votar. El poble català ha respost heroicament davant de l'embestida de la bestial maquinària de repressió enviada per un Estat demofòbic. Davant de la intimidació, del terrorisme propiciat per l'Estat i de la violència brutal exercida contra la ciutadania que defensava pacíficament els col·legis electorals, que 2.

 • A Blanes volem votar

  Valoració política de la resposta del Sr. Miquel Lupiáñez al Govern de Catalunya

  Valoració de la resposta donada per l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, al President i Vicepresident de la Generalitat.   Aquests dimarts, 12 de setembre, s'ha produït, per fi, la resposta de l'alcalde de Blanes a la petició del Govern de la Generalitat per tal que comuniqués quins eren els espais que es podien fer servir per al Referèndum de l'1 d'octubre. La valoració que ERC de Blanes fa de la resposta donada és la següent: 1r Considerem que la resposta manté el NO al Govern i continua no reconeixent la Llei 19/2017 del Referèndum d'Autodeterminació.

 • Presentem la sol·licitud a Miquel Lupiáñez per la cessió d'espais electorals

    Àngel Canosa Fernández, portaveu del Grup Municipal d'ERC, en funció de les competències que té com a regidor d'aquest Ajuntament,  EXPOSA: 1. Que amb data 6 de setembre l'Alcalde President de l'Ajuntament de Blanes, Sr. Miquel Lupiáñez, va rebre una carta del Govern de Catalunya en què se li demanava que confirmés la cessió dels espais electorals de què disposa el municipi o les variacions que es poguessin produir. El termini fixat per fer aquesta comunicació i comprometre's a la realització del referèndum convocat era de 48h i va acabar, per tant, el dia 8.

 • ERC DE BLANES ES POSICIONA DAVANT LA NEGATIVA DE L'ALCALDE DE BLANES A FER EL QUE VA DIR QUE FARIA AMB EL REFERÈNDUM DE L'1 D'OCTUBRE

    ERC de Blanes comunica a la ciutadania de Blanes el següent:   1r El Govern de Catalunya ha convocat la ciutadania a un referèndum d'autodeterminació el proper dia 1 d'octubre. Això, com a republicans i independentistes d'esquerres, ens omple de goig i ens obliga a la màxima responsabilitat.   2n Aconseguir que la ciutadania de Blanes pugui exercir el seu dret a vot amb condicions de normalitat absoluta a les de qualsevol altre procés electoral ha de ser i serà la nostra prioritat absoluta en els dies que falten per a l'exercici democràtic del dia 1 d'octubre.

 • Dos anys després del 2015

  Us deixem a mans el Butlletí que hem preparat en què recollim el que ha estat aquest darrer any ja en el govern de Blanes. Us el podeu descarregar des de l'entrada.  Salut i República!

 • 27 DE JULIOL DE 2016: AVUI FA UN ANY QUE VAM LLUITAR TOTS PLEGATS.

  Ara fa un any just els carrers de Blanes es van inundar de solidaritat. Les persones individuals, la ciutadania, les entitats i partits polítics vinculats amb la lluita dels treballadors, l’Ajuntament de Blanes, el Consell Comarcal, la Diputació de Girona, ens vam posicionar al costat del comitè d’empresa de Nylstar que portava una lluita decidida i valenta per tal que no passés el que tothom temia i tot feia preveure: que la Nylstar, l’antiga SAFA, acabés tancant portes definitivament.

 • Ens posicionem davant de la mesura judicial cautelar de traslladar l'Ensorra't

  ERC de Blanes i el seu Grup Municipal, davant de la decisió judicial de traslladar o moure la VI edició del festival Ensorra't de Blanes de l'emplaçament on es troba ara, a causa de la denúncia interposada per un veí de Blanes el proppassat dia 6 de juliol, vol manifestar el següent:   1. L'Ajuntament de Blanes inverteix per tal que hi hagi un control efectiu del límit permès de decibels durant els dies que dura el festival. L'empresa contractada per al control del so garanteix les ordenances de Blanes que diuen: "Art 16 (.

 • ERC Blanes manté la seva negativa a legalitzar l’ampliació dels càmpings

  Comunicat als mitjans          L’assemblea d’Esquerra Republicana de Blanes s’ha ratificat en la seva postura de no donar suport a la regularització de l’ampliació dels càmpings. D’aquesta manera els republicans confirmen el mateix posicionament ja defensat a principis del mes de març quan es va rebre una proposta de l’equip de govern sobre aquest cas.   Des d’ERC es vol deixar clar que “continuem pensant que el POUM és una eina indispensable per a la ciutat i cal una aprovació immediata.

 • En el conflicte de la direcció de les Escoles Bressol amb les treballadores i famílies, ens posicionem al costat de les famílies i les treballadores.

    ERC de Blanes, el regidor d'Educació, Albert Sanz i el Grup Municipal, respecte del conflicte que, des de fa uns mesos, es produeix entre la directora i la comunitat educativa de les Escoles Bressol de Blanes, que té a veure amb acusacions de manca de capacitat professional fetes contra la directora, per treballadores i famílies, manifesten el següent:   1. El regidor d'educació de Blanes ja fa temps que treballa en la gestió i resolució d'aquest conflicte. En aquest sentit, ha estat entrevistant-se amb les treballadores i l'empresa (en tres ocasions) i amb l'Ampa (en dues ocasions ).

 • ERC Blanes treballa per donar una resposta ocupacional per als treballadors de càmpings que puguin quedar-se sense feina

    Aquest matí a les 9h la Secció Local d'ERC a Blanes, representada pel portaveu del Grup Municipal i segon tinyent d'Alcalde, el Sr. Àngel Canosa, ha mantingut una reunió de treball a la Seu republicana amb la Delegada de Treball de la Generalitat de Catalunya a Girona, la Sra. Marta Cascuberta; el Primer Secretari d'UGT a Girona, el Sr. Xavier Casas; un representant de la Federació de Comerç i Hosteleria a Girona, el Sr. Maxi Rica i el representant dels treballadors del Càmping Bellaterra per la CGT, el Sr.

 • Subvencions publicades amb data de termini per presentar la petició

  Us facilitem la descripció i l'enllaç de les subvencions publicades en les darreres setmanes per si és del vostre interès. La dat que apareix a la dreta correspon al termini en què podeu presentar la petició. Subvencions per a l'organització a Catalunya d'esdeveniments de contingut cultural digital (Convocatòria) 03/05/2017 Subvencions per a les comunitats catalanes de l'exterior per a l'any 2017(Convocatòria)  03/05/2017 Subvencions per a la realització de contractes de joves de més de 16 anys i menors de 30 anys, per a empreses preferentment del sector de gran consum, amb la finalitat que les persones joves no ocupades, ni integrades en els sistemes d'educació o formació 04/05/2017 Subvencions a la mobilitat per a portar a terme activitats fora de Catalunya en l'àmbit de les arts visuals, el disseny i l'arquitectura durant l’any 2017 (Convocatòria) 05/05/2017 Subvencions per part de la Fundació Biodiversitat, per al foment i impuls de la sostenibilitat pesquera i aqüícola, en el marc del Programa pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) (Convocatòria) 05/05/2017 Subvencions per part de la Fundació Biodiversitat, per al foment i impuls de la sostenibilitat pesquera i aqüícola, en el marc del Programa pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP) en 2017 (Convocatòria) 05/05/2017 Subvencions en l'àmbit del comerç, dels serveis, l'artesania i la moda, per a l'any 2017 (Convocatòria)  08/05/2017 Subvencions per la Fundació Biodiversitat per a la realització de projectes del Programa empleaverde cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu Ocupació, Formació i Educació 2014-2020 (Convocatòria) 08/05/2017 Subvencions adreçades als ens locals per a la realització d'inversions per a l'execució d'actuacions d'abastament en alta (Bases i Convocatòria) 10/05/2017 Convocatòria de propostes 2017 per a projectes de prevenció i preparació en l'àmbit de la protecció civil i contaminació marina - UCPM-2017-PP-AG 11/05/2017 Convocatòria de projectes- Solucions digitals per  l'autisme 2017 13/05/2017 Convocatòria per a utilització de Plantes Pilot NANOLEAP 15/05/2017 Ajuts per a la utilització d'àrid reciclat dels residus de la construcció amb marcatge CE en obres promogudes pels ens locals i empreses públiques municipals de Catalunya (Bases i Convocatòria) 20/05/2017 Convocatòria de propostes - Programa Erasmus+ - Acció clau 3: Suport a la reforma de les polítiques - Inclusió social a través de l'educació, la formació i la joventut  22/05/2017 Convocatòria de COSME 2017 - Internacionalització de Clústers COS-CLUSINT-2016.