• La guerra d'Iraq: la guerra mai acabada. Exigim justícia i que els expresidents responsables paguin pels crims comesos

  Frapats, colpits un cop més per l'atemptat terrorista a Niça d'anit. Fastiguejats per tants i tants atemptats des del 2003 ençà arreu del món, conseqüència directa d'aquella decisió perversa presa per persones amb noms i cognoms, farcides de mentida, menyspreu a la pau i despòtiques amb el poder. Les morts d'anit són responsabilitat de qui les ha comès, però en la causa de les morts sempre s'arriba a l'acció primigènia, als fets del 20 de març de 2003: la invasió d'Iraq.  Tenim la intenció de ser perseverants en la petició de justícia, de veritat i en l'exigència de responsabilitats.

 • 26J les eleccions espanyoles que ens impulsen a ser lliures com més aviat millor.

  Un cop vistos els resultats del 26J a Blanes, a La Selva, a Girona, a Catalunya i a l'Estat Espanyol, ens correspon aportar algunes claus d'interpretació. 1r. Passem a ser 3a força política en unes eleccions generals a Blanes amb 2456 vots. El 20D vam ser quarta força. 2n. Aquesta millora de posició s'esdevé amb un increment positiu de vots absoluts (+95 vots) i de vots percentuals (0,8%), tot tenint ben present que hi ha una minva de participació del 5,79%. 3r. A La Selva, esdevenim primera força política, quan havíem estat 3a força el 20D.

 • Els Regidors d'ERC de Blanes, al costat d'Oriol Junqueras

  Som regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Blanes on hem assumit responsabilitats de govern. Som militants d'Esquerra Republicana de Catalunya on, a més, tenim responsabilitats orgàniques. Som independentistes i d'esquerres, com tots els nostres companys de secció local a Blanes.   La nostra carta de presentació política, doncs, és equivalent a la de milers de regidors, alcaldes, diputats provincials, diputats al Parlament o a la resta d'institucions. Com, per exemple, el president d'ERC, Vicepresident del Govern de Catalunya i Conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras.

 • Un any a l'Ajuntament! Un any al vostre costat!

 • Un any a l'Ajuntament! Un any al vostre costat!

  [gigya src="//e.issuu.com/embed.html#11681730/36476688"]

 • Un any a l'Ajuntament! Un any al vostre costat!

 • Ha fet una any que els nostres regidors van prometre el càrrec i van començar una nova etapa institucional per a ERC Blanes

  UN ANY A L'AJUNTAMENT   Un Nou Blanes. El nostre lema de campanya comença a ser una realitat. I esdevindrà la nostra obsessió en els propers anys. Fa un any resultava imprescindible renovar tot el que feia que Blanes no assolís una cohesió social bàsica i justa que garantís drets i justícia social. Al mateix temps, se'ns feia evident que Blanes tenia potencial econòmic, social, cultural, turístic, suficient com per plantejar  una renovació urgentment. Ara hem posat fil a l'agulla gràcies als vostres vots.

 • Consens al voltant de l'informe de la Consulta sobre la C32 i sobre la tarifació de l'Escola Bressol.

  El ple d'ahir, 29 d'abril de 2016, ha suposat un estímul molt important per a la nostra secció local. Dos dels acords presos ens omplen d'orgull: l'informe de la Consulta de l'ampliació de la C-32 i l'aprovació de les tarifes de l'escola Bressol.   D'una banda, el procés participatiu i de consulta que ha dut a terme l'Ajuntament de Blanes, amb la col·laboració decisiva de la Plataforma Stop C-32 i dels partits polítics que ens aplegàvem en la defensa d'una alternativa a l'ampliació de l'autopista, ha acabat amb un informe consensuat i aprovat també per les forces polítiques que defensaven el SÍ.

 • Foto pacte

  ERC entra al govern de Blanes amb un pacte amb PSC i CDC

  ERC de Blanes ha arribat a tancar un pacte de govern (el podeu llegir clicant l'enllaç).   Des del mes de gener de 2016 en què l'assemblea d'ERC va donar via lliure als regidors del Grup Municipal perquè es pogués pactar l'entrada a govern,  oferta que havia fet arribar l'alcalde de Blanes, fins a dia d'avui, han passat molts dies en què els negociadors d'ERC, els regidors Àngel Canosa i Albert Sanz, han treballat per assolir un acord que possibilités a l'ajuntament i a la ciutadania de Blanes, tenir un govern amb més capacitat de treball i més participat per les forces d'un plenari que, democràticament, els blanencs van decidir plural i divers.

 • Sessió del 29 d'octubre del Ple de l'Ajuntament. Posicionament.

  En la sessió del Ple del 29 d'octubre les votacions realitzades pel Grup Municipal d'ERC han estat les següents: PART RESOLUTIVA 2. Aprovació inicial del projecte de modificació puntual de l'article 56 de la normativa del POUM relatiu a la previsió de places d'aparcaments de les edificacions. VOTEM A FAVOR. 3. Declaració de compatibilitat sol·licitada per un funcionari d'aquest ajuntament. ES VA AJORNAR LA VOTACIÓ PART DE CONTROL 4. Moció que presenten els grups municipals de la CUP i ICV-EUiA de Blanes  de rebuig a la llei de seguretat ciutadana EN CONTRA El nostre posicionament en aquest punt mereix una breu explicació ja que entenem que, d'entrada, es pot considerar incoherent amb la nostra trajectòria política i amb el nostre posicionament com a partit.

 • APROVADA LA MOCIÓ DE L'AMI VINCULADA A UNA CONSULTA POPULAR.

  Aquest 30 de juliol de 2015, han passat dues coses bones a l'ajuntament de Blanes i totes dues tenen a veure amb la qualitat de la participació ciutadana en democràcia. La primera és que 17 regidors de 20 que han assistit al ple han votat a favor que el poble de Blanes s'adhereixi a l'AMI si democràticament i mitjançant una consulta donen per bo el vot fet al Ple de  l'ajuntament. La segona és que la defensa de la moció ha estat feta per la societat civil mitjançant la veu de la representant de l'ANC a Blanes.

 • ERC PRESENTA MOCIÓ AL PLE PERQUÈ BLANES S'ADHEREIXI A L'AMI

  Aquest matí hem presentat una moció perquè Blanes s'adhereixi a l'AMI. Aquest és un compromís que portàvem al programa al preàmbul i que formava part del pacte subscrit amb l'ANC en campanya electoral, un pacte que van subscriure també CiU i la CUP. Hem parlat amb la coordinadora de l'ANC perquè sigui aquesta entitat que defensi al ple la moció i restem oberts a la participació coordinada amb les altres forces polítiques que van subscriure el compromís amb l'ANC. Esperem que, aquesta moció, s'aprovi al ple perquè Blanes deixi de ser l'única ciutat de la Selva que no està adheria a l'AMI.

 • Ple per debatre l'organització (cartipàs) de l'ajuntament i la base 6a (imports que rebran persones i grups municipals)

  Els regidors del GRUP MUNICIPAL d'ERC de Blanes estan convocats avui al ple extraordinari en què es discutirà l'organització de càrrecs, atribució de funcions, distribució de càrrecs de representació en els organismes municipals i assignació d'imports que cobraran els regidors i els grups municipals en funció de les responsabilitats que els seran atorgades.  Us compartim tota la documentació que us pot servir per entendre el que s'hi discutirà. ORDRE DEL DIA ACTA DE TREBALL             BASE 6a RETRIBUCIÓ ALS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ MUNICIPAL Quadre comparatiu de la base 6a entre la legislatura 2011-2015 i el que es porta al ple per al 2015-2019.

 • SENSE INTERMEDIARIS

  SENSE INTERMEDIARIS Ahir vam fer públic que tot i les bones propostes i intencions, ERC Blanes no va acabar signant un pacte de govern per iniciar aquesta etapa municipal. No puc dir, de PSC ni de CiU, que hagi estat culpa seva, que no ho hagin intentat. Ben al contrari,  la disposició ha esta bona i per això hem pogut treballar. Estic convençut que així podem continuar, que ara és el moment de fer feina. El que sí que trobo a faltar, ara, són les interpretacions i comentaris de tots els que durant aquestes setmanes han jugat a fer d’endevinadors,  de periodistes (amb o sense títol), d’enquestadors, d’analistes polítics, d’interpretadors de voluntats o, senzillament, de claca.

 • HI CONFIEM. NO SIGNEM CAP PACTE DE GOVERN. ARA ÉS HORA DE TREBALLAR.

  HI CONFIEM Demà farà una setmana que vam començar la segona tanda de negociacions, aquesta vegada amb PSC i CIU conjuntament. Ens hi vam posar gairebé l’endemà de la presa de possessió del nou alcalde, i després d’haver-hi coincidit a les Festes de Mas Enlaire. Finalment, no hi ha hagut acord. O, millor dit, no hi ha hagut pacte de govern. Tot i així, donem el temps per ben empleat. Hem treballat pensant en el poble i hem trobat punts que ens acostaven, malauradament no tots. Hem pogut parlar i acordar temes, aquesta és la millor valoració que podem fer.