• 2017 ha de ser un any de millores educatives a Blanes

  Comencem l'any explicant-vos una de les responsabilitats polítiques que hem assumit des que formem part del govern de Blanes: la Regidoria d'Educació. I per què? Doncs perquè ens plantegem un 2017 en què Blanes treballi decidadament per un model educatiu que ens posicioni amb força socialment perquè l'educació ha de ser una de les pedres angulars del municipalisme republicà.    D'entrada, ens plantegem atendre millor les necessitats dels centres escolars de Blanes quant als serveis que ja reben de l'Ajuntament.

 • 2017 ha de ser un any de millores educatives a Blanes

  Comencem l'any explicant-vos una de les responsabilitats polítiques que hem assumit des que formem part del govern de Blanes: la Regidoria d'Educació. I per què? Doncs perquè ens plantegem un 2017 en què Blanes treballi decidadament per un model educatiu que ens posicioni amb força socialment perquè l'educació ha de ser una de les pedres angulars del municipalisme republicà.    D'entrada, ens plantegem atendre millor les necessitats dels centres escolars de Blanes quant als serveis que ja reben de l'Ajuntament.

 • A propòsit del ple extraordinari del dia 17 d'agost

  Un cop s’ha celebrat el Ple Extraordinari del 17 d’agost, instat per 9 dels regidors de l’oposició, i no havent fet abans cap valoració pública considerem adient ara unes breus anotacions i valoracions de tot plegat. Ho fem amb l’única voluntat de millora que segur compartim amb molts dels que llegiran aquestes valoracions amb ulls crítics, perquè som conscients que, de la crítica a la demagògia i el populisme hi ha, sovint, un curt camí, però fem aquestes aportacions convençuts que tots volem treballar plegats, que tots proposem feina, feina i feina i tots la volem ben feta.

 • #SalvemNylstar: El proper 27 de juliol els blanencs estem cridats a manifestar-nos al costat dels treballadors de Nylstar

  La imminent aplicació d'un ERO de 180 places de treball a l'empresa Meyl Nylstar S.A. de Blanes situa la plantilla de treballadors i de treballadores entre l'espasa i la paret. Pitjor encara, perquè l'opció d'escollir una opció entre dues ni es planteja. L'empresa planteja, de facto, el tancament de Nylstar, segons la interpretació que fa la UGT dels fets. Hem parlat amb en Carlos Caballero, que, en nom de la UGT, ens explica l'estat de la situació.  Aquí us deixem els seus mots perquè pugueu ser còmplices de la lluita i el proper 27 de juliol omplim els carrers de Blanes! #SalvemNylstar Nylstar i els seus treballadors viuen un dels pitjors moments de la seva història com a empresa arrelada a Blanes   Sí, se han vivido otros conflictos, como superar un concurso de acreedores y se ha salido adelante; pero lo que no consiguió el ejército franquista con el bombardeo de Blanes (Safa) lo ha conseguido esta nueva direccion desde que entraron en el 2013.

 • La guerra d'Iraq: la guerra mai acabada. Exigim justícia i que els expresidents responsables paguin pels crims comesos

  Frapats, colpits un cop més per l'atemptat terrorista a Niça d'anit. Fastiguejats per tants i tants atemptats des del 2003 ençà arreu del món, conseqüència directa d'aquella decisió perversa presa per persones amb noms i cognoms, farcides de mentida, menyspreu a la pau i despòtiques amb el poder. Les morts d'anit són responsabilitat de qui les ha comès, però en la causa de les morts sempre s'arriba a l'acció primigènia, als fets del 20 de març de 2003: la invasió d'Iraq.  Tenim la intenció de ser perseverants en la petició de justícia, de veritat i en l'exigència de responsabilitats.

 • 26J les eleccions espanyoles que ens impulsen a ser lliures com més aviat millor.

  Un cop vistos els resultats del 26J a Blanes, a La Selva, a Girona, a Catalunya i a l'Estat Espanyol, ens correspon aportar algunes claus d'interpretació. 1r. Passem a ser 3a força política en unes eleccions generals a Blanes amb 2456 vots. El 20D vam ser quarta força. 2n. Aquesta millora de posició s'esdevé amb un increment positiu de vots absoluts (+95 vots) i de vots percentuals (0,8%), tot tenint ben present que hi ha una minva de participació del 5,79%. 3r. A La Selva, esdevenim primera força política, quan havíem estat 3a força el 20D.

 • Els Regidors d'ERC de Blanes, al costat d'Oriol Junqueras

  Som regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Blanes on hem assumit responsabilitats de govern. Som militants d'Esquerra Republicana de Catalunya on, a més, tenim responsabilitats orgàniques. Som independentistes i d'esquerres, com tots els nostres companys de secció local a Blanes.   La nostra carta de presentació política, doncs, és equivalent a la de milers de regidors, alcaldes, diputats provincials, diputats al Parlament o a la resta d'institucions. Com, per exemple, el president d'ERC, Vicepresident del Govern de Catalunya i Conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras.

 • Un any a l'Ajuntament! Un any al vostre costat!

 • Un any a l'Ajuntament! Un any al vostre costat!

  [gigya src="//e.issuu.com/embed.html#11681730/36476688"]

 • Un any a l'Ajuntament! Un any al vostre costat!

 • Ha fet una any que els nostres regidors van prometre el càrrec i van començar una nova etapa institucional per a ERC Blanes

  UN ANY A L'AJUNTAMENT   Un Nou Blanes. El nostre lema de campanya comença a ser una realitat. I esdevindrà la nostra obsessió en els propers anys. Fa un any resultava imprescindible renovar tot el que feia que Blanes no assolís una cohesió social bàsica i justa que garantís drets i justícia social. Al mateix temps, se'ns feia evident que Blanes tenia potencial econòmic, social, cultural, turístic, suficient com per plantejar  una renovació urgentment. Ara hem posat fil a l'agulla gràcies als vostres vots.

 • Consens al voltant de l'informe de la Consulta sobre la C32 i sobre la tarifació de l'Escola Bressol.

  El ple d'ahir, 29 d'abril de 2016, ha suposat un estímul molt important per a la nostra secció local. Dos dels acords presos ens omplen d'orgull: l'informe de la Consulta de l'ampliació de la C-32 i l'aprovació de les tarifes de l'escola Bressol.   D'una banda, el procés participatiu i de consulta que ha dut a terme l'Ajuntament de Blanes, amb la col·laboració decisiva de la Plataforma Stop C-32 i dels partits polítics que ens aplegàvem en la defensa d'una alternativa a l'ampliació de l'autopista, ha acabat amb un informe consensuat i aprovat també per les forces polítiques que defensaven el SÍ.

 • Foto pacte

  ERC entra al govern de Blanes amb un pacte amb PSC i CDC

  ERC de Blanes ha arribat a tancar un pacte de govern (el podeu llegir clicant l'enllaç).   Des del mes de gener de 2016 en què l'assemblea d'ERC va donar via lliure als regidors del Grup Municipal perquè es pogués pactar l'entrada a govern,  oferta que havia fet arribar l'alcalde de Blanes, fins a dia d'avui, han passat molts dies en què els negociadors d'ERC, els regidors Àngel Canosa i Albert Sanz, han treballat per assolir un acord que possibilités a l'ajuntament i a la ciutadania de Blanes, tenir un govern amb més capacitat de treball i més participat per les forces d'un plenari que, democràticament, els blanencs van decidir plural i divers.

 • Sessió del 29 d'octubre del Ple de l'Ajuntament. Posicionament.

  En la sessió del Ple del 29 d'octubre les votacions realitzades pel Grup Municipal d'ERC han estat les següents: PART RESOLUTIVA 2. Aprovació inicial del projecte de modificació puntual de l'article 56 de la normativa del POUM relatiu a la previsió de places d'aparcaments de les edificacions. VOTEM A FAVOR. 3. Declaració de compatibilitat sol·licitada per un funcionari d'aquest ajuntament. ES VA AJORNAR LA VOTACIÓ PART DE CONTROL 4. Moció que presenten els grups municipals de la CUP i ICV-EUiA de Blanes  de rebuig a la llei de seguretat ciutadana EN CONTRA El nostre posicionament en aquest punt mereix una breu explicació ja que entenem que, d'entrada, es pot considerar incoherent amb la nostra trajectòria política i amb el nostre posicionament com a partit.

 • APROVADA LA MOCIÓ DE L'AMI VINCULADA A UNA CONSULTA POPULAR.

  Aquest 30 de juliol de 2015, han passat dues coses bones a l'ajuntament de Blanes i totes dues tenen a veure amb la qualitat de la participació ciutadana en democràcia. La primera és que 17 regidors de 20 que han assistit al ple han votat a favor que el poble de Blanes s'adhereixi a l'AMI si democràticament i mitjançant una consulta donen per bo el vot fet al Ple de  l'ajuntament. La segona és que la defensa de la moció ha estat feta per la societat civil mitjançant la veu de la representant de l'ANC a Blanes.