• APROVADA LA MOCIÓ DE L'AMI VINCULADA A UNA CONSULTA POPULAR.

  Aquest 30 de juliol de 2015, han passat dues coses bones a l'ajuntament de Blanes i totes dues tenen a veure amb la qualitat de la participació ciutadana en democràcia. La primera és que 17 regidors de 20 que han assistit al ple han votat a favor que el poble de Blanes s'adhereixi a l'AMI si democràticament i mitjançant una consulta donen per bo el vot fet al Ple de  l'ajuntament. La segona és que la defensa de la moció ha estat feta per la societat civil mitjançant la veu de la representant de l'ANC a Blanes.

 • ERC PRESENTA MOCIÓ AL PLE PERQUÈ BLANES S'ADHEREIXI A L'AMI

  Aquest matí hem presentat una moció perquè Blanes s'adhereixi a l'AMI. Aquest és un compromís que portàvem al programa al preàmbul i que formava part del pacte subscrit amb l'ANC en campanya electoral, un pacte que van subscriure també CiU i la CUP. Hem parlat amb la coordinadora de l'ANC perquè sigui aquesta entitat que defensi al ple la moció i restem oberts a la participació coordinada amb les altres forces polítiques que van subscriure el compromís amb l'ANC. Esperem que, aquesta moció, s'aprovi al ple perquè Blanes deixi de ser l'única ciutat de la Selva que no està adheria a l'AMI.

 • Ple per debatre l'organització (cartipàs) de l'ajuntament i la base 6a (imports que rebran persones i grups municipals)

  Els regidors del GRUP MUNICIPAL d'ERC de Blanes estan convocats avui al ple extraordinari en què es discutirà l'organització de càrrecs, atribució de funcions, distribució de càrrecs de representació en els organismes municipals i assignació d'imports que cobraran els regidors i els grups municipals en funció de les responsabilitats que els seran atorgades.  Us compartim tota la documentació que us pot servir per entendre el que s'hi discutirà. ORDRE DEL DIA ACTA DE TREBALL             BASE 6a RETRIBUCIÓ ALS MEMBRES DE LA CORPORACIÓ MUNICIPAL Quadre comparatiu de la base 6a entre la legislatura 2011-2015 i el que es porta al ple per al 2015-2019.

 • SENSE INTERMEDIARIS

  SENSE INTERMEDIARIS Ahir vam fer públic que tot i les bones propostes i intencions, ERC Blanes no va acabar signant un pacte de govern per iniciar aquesta etapa municipal. No puc dir, de PSC ni de CiU, que hagi estat culpa seva, que no ho hagin intentat. Ben al contrari,  la disposició ha esta bona i per això hem pogut treballar. Estic convençut que així podem continuar, que ara és el moment de fer feina. El que sí que trobo a faltar, ara, són les interpretacions i comentaris de tots els que durant aquestes setmanes han jugat a fer d’endevinadors,  de periodistes (amb o sense títol), d’enquestadors, d’analistes polítics, d’interpretadors de voluntats o, senzillament, de claca.

 • HI CONFIEM. NO SIGNEM CAP PACTE DE GOVERN. ARA ÉS HORA DE TREBALLAR.

  HI CONFIEM Demà farà una setmana que vam començar la segona tanda de negociacions, aquesta vegada amb PSC i CIU conjuntament. Ens hi vam posar gairebé l’endemà de la presa de possessió del nou alcalde, i després d’haver-hi coincidit a les Festes de Mas Enlaire. Finalment, no hi ha hagut acord. O, millor dit, no hi ha hagut pacte de govern. Tot i així, donem el temps per ben empleat. Hem treballat pensant en el poble i hem trobat punts que ens acostaven, malauradament no tots. Hem pogut parlar i acordar temes, aquesta és la millor valoració que podem fer.

 • ÀNGEL CANOSA I ALBERT SANZ PRENEN POSSESSIÓ COM A REGIDORS

  Les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 van configurar un PLe Municipal de 8 forces parlamentàries. dissabte 13 a les 12:00h es va dur a terme el ple de constitució del nou ajuntament i l'elecció de l'alcalde de Blanes. ERC va presentar com a candidat a l'alcaldia a Àngel Canosa, que va rebre els vots dels dos regidors del grup. Vam optar per votar-nos perquè no havíem arribat a tancar cap acord amb el PSC ni amb CiU que han estat les dues forces polítiques que van signar un acord de mínims per començar a formar govern.

 • ERC TORNA AVUI A L'AJUNTAMENT. ÀNGEL CANOSA I ALBERT SANZ HI SERAN LA SEVA VEU.

  La ciutadania de Blanes ens va fer confiança el dia 24 de maig. 1711 blanencs i blanenques van fer-nos sentir esperançats que podríem treballar per aportar no només un model de ciutat, sinó també una nova manera de procedir, de treballar, de fer: oberta, transparent, de cara i sense embuts. A tots els qui el 24 de maig vau sortir a votar us agraïm el compromís amb la democràcia. A tots els qui vau votar la nostra candidatura i el nostre programa, us volem fer saber que avui, 13 de juny, a unes hores de constituir un nou consistori, sereu tots protagonistes.

 • DECLARACIÓ ASSEMBLEA ERC BLANES.

  L'assemblea d'ERC de Blanes, reunida en sessió extraordinària, el dia 11 de juny a les 21:00h es posiciona respecte a la governabilitat que es pugui produir a partir del 13 de juny.   Respecte a l'acord que han subscrit la 1a i 3a forces polítiques després de les eleccions Municipals del 24 de maig.    1r  ERC ha mantingut converses amb el PSC de Blanes i CiU de Blanes i va rebre el document que servia de base per assolir aquest acord entre les dues forces. Aquest document no acomplia els mínims indicadors que l'assemblea del nostre partit posava com a imprescindibles per obrir negociacions de govern.

 • PROPOSTA DE NEGOCIACIÓ D'ERC PER A UN PACTE DE GOVERNABILITAT A BLANES

    L'assemblea de militants i simpatitzants d'ERC, reunida el proppassat dijous 4 de juny, accepta continuar explorant els contactes amb les diferents forces polítiques amb qui hem estat parlant des del dia 27 de maig. Estableix que es fixi en un document una selecció de punts del programa electoral que la ciutadania de Blanes va fer suport amb 1711 vots.   Assumeix que cal anar de cara i dir a la ciutadania que ERC vol facilitar la governabilitat de Blanes, però no a qualsevol preu. Som dipositaris de moltes esperances de canvi i renovació i per arribar a acords amb partits que han governat Blanes caldrà que molts d'aquests punts i, sobretot, els que anomenem "eixos fonamentals per a un pacte" quedin assumits per les forces que signin l'acord.

 • Valoració de resultats d'ERC

  1. La participació dels blanencs a les Eleccions Municipals 2015 no ha arribat al 55% del cens amb dret a vot. Creiem que, malgrat que són nivells més alts que els que van haver-hi l'any 2011, encara es tracta d'una participació baixa, molt millorable. Només assolirem aquesta elevada participació si som capaços de dur a les institucions les accions polítiques que serveixin per millorar qualitativament la vida a la majoria de la gent de la nostra ciutat i si som conseqüents amb els compromisos adquirits a través dels programes electorals.

 • ERC torna a l'ajuntament de Blanes amb 2 regidors!

  Hem assolit 1711 vots, un 11,44% de vot de blanencs que han cregut que podem treballar per ell, en nom seu, a l'ajuntament. Us estem molt agraïts, de debò, perquè és reconfortant que tants ens heu escollit i pel que representa també quant a normalitzar la presència de les esquerres independentistes a la Casa de la Vila.  Aquest és el nostre compromís, com vam dir en campanya: treballar colze a colze amb la ciutadania per fer un Nou Blanes que prioritzi les persones i se situï en el map de la República Catalana que farem aviat.

 • VOTA ERC!!

  Tanquem campanya. Obrim mans, cors, ulls, omplim d'energia els cossos i les ments. Obrim les portes de l'ajuntament a una Nou Blanes que ja s'anuncia. Escrivim això a una hora escassa d'una nit meravellosa, plena de persones amb somriures al rostre que sabem que fer política comptant amb la gent no només és possible, sinó que és necessari. L'Àngel Canosa ha fixat el rumb al seu parlament: de res no ens val la política si no és per treballar conjuntament pel bé comú, pel que és el bé de la majoria i en Joan Tardà li ha pres la paraula i ha afirmat taxatiu: "Maleïda sigui tota pàtria si es fa a costa de deixar de costat les persones que la fan".

 • AngelCanosa, Campanya

  15 dies de campanya. 4 anys de compromís. Et necessitem actiu i crític.

  Sabem que molts penseu que, als polítics, només se'ns veu el pèl cada quatre anys. I no aneu gens desencaminats. Som plenament conscients que les rutines i les urgències de la gestió de les responsabilitats públiques ens fan oblidar, en darrera instància, quin és el motiu principal pel qual ens hem compromès amb vosaltres i el motiu no és cap altre que servir-vos. Aquesta voluntat de servei és la que ens permet dir-vos que ens comprometem a no caure en la temptació de tancar-nos als despatxos quatre anys.

 • Turisme a Blanes. Un dels grans eixos econòmics i socials del nostre programa.

  Parlar de Blanes, moltes vegades, és parlar de turisme ja que és i ha estat des de fa dècades, la manera de viure de molts blanencs. Si hi afegim la SAFA, totes les històries dels seus treballadors, de pescadors i de terrassans podríem explicar el gruix de la història social i econòmica del poble. D’uns anys ençà, però, parlar de turisme i d’indústria a Blanes és parlar de tancaments, d’atur, de manca de previsió, de la malifeta de la zona blava, de falta de models reals en foment dels sectors que haurien de ser determinants a la nostra ciutat.

 • Em pinten la cara

  Us deixem l'enllaç a @Gironanoticies del darrer Article d'opinió del candidat a alcalde per Blanes d'ERC, Àngel Canosa.