ERC Blanes treballa per donar una resposta ocupacional per als treballadors de càmpings que puguin quedar-se sense feina

Aquest matí s'ha mantingut una reunió entre ERC Blanes, representants de treballadors, sector d'hosteleria i Delegació territorial de Treball.

 
Aquest matí a les 9h la Secció Local d'ERC a Blanes, representada pel portaveu del Grup Municipal i segon tinyent d'Alcalde, el Sr. Àngel Canosa, ha mantingut una reunió de treball a la Seu republicana amb la Delegada de Treball de la Generalitat de Catalunya a Girona, la Sra. Marta Cascuberta; el Primer Secretari d'UGT a Girona, el Sr. Xavier Casas; un representant de la Federació de Comerç i Hosteleria a Girona, el Sr. Maxi Rica i el representant dels treballadors del Càmping Bellaterra per la CGT, el Sr. Víctor Bassols.  A la reunió també han assistit la Sra. Dolors Rubio, regidora del Grup Muncipal EUiA-ICV-Pirates i el Sr. Àngel Jordà en representació de Batega per Blanes.
 
Aquesta reunió s'ha dut a terme a propòsit de les gestions que el Grup Municipal i l'Executiva de la secció local han vingut duent a terme des de l'endemà mateix del darrer ple d'abril. Ens hem reunit amb representants dels càmpings, dels treballadors dels càmpings multats per la seva situació il·legal, amb altres forces polítiques de Blanes, amb representants del sector d'Hosteleria, amb el sindicat UGT, amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Som conscients, dels del minut zero, que una derivada que cal resoldre en aquest desafortunat tema que està impedint l'aprovació del POUM, és la situació laboral de les persones que es guanyen la vida als càmpings i que poden perdre la seva feina. Aquesta preocupació ens va fer mantenir un contacte directe amb  Xavier Casas el proppassat dimarts dia 9 de maig al matí i a la tarda amb el Sr. Enric Vinaixa, director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament de Treball, amb l'objectiu d'explorar les opcions d'atendre una possible situació d'atur. Dijous 11 de maig vam mantenir una entrevista telefònica amb la Delegada Territorial de Treball a Girona a la qual li vam exposar la situació que ens havien fet arribar els treballadors dels càmpings.
 
Aquests han estat els precedents de la reunió que Àngel Canosa, ha mantingut avui i que ha volgut ser la primera presa de contacte entre totes les parts. Ens proposem, tots plegats,  ja d'entrada, buscar vies alternatives que resolguin les opcions laborals de tots aquests ciutadans que poden quedar en situació de desocupació. Cal saber exactament de quin nombre de treballadores i treballadors estem parlant, de quines edats, amb quina formació prèvia, etc. per tal que la Generalitat pugui dissenyar un Pla d'Ocupació que s'ajusti al màxim possible amb la realitat a què ens enfrontem.
 
ERC de Blanes se sent honestament satisfeta d'haver treballat per aquesta primera trobada de la qual destaquem que la Delegada de Territorial de Treball ha garantit que la Generalitat està per la feina de garantir tan com es pugui l'ocupació dels possibles afectats i que s'hi esmerçaran tots els recursos de què es disposi. Ens mostrem decidits, per tant, a resoldre tan bé com sigui possible qualsevol risc d'atur que pugui afectar als treballadors i treballadores dels càmpings que es troben en situació il·legal a Blanes.
 
Ens comprometem a seguir treballant per la gent i fa fer d'intermediaris, tantes vegades com calgui i estigui en les nostres mans, entre els treballadors, el sectors afectats, els sindicats i l'administració laboral competent.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blanes, 17 de maig de 2017
ERC de Blanes