Valoració del Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya

ERC emet la seva valoració dels fets viscuts l'1 d'octubre i dels resultats que han fet que el SÍ hagi obtingut una aclaparadora victòria

La valoració dels resultats de participació del referèndum d'autodeterminació d'aquest 1 d'octubre, a Blanes i a Catalunya, no pot merèixer cap altra anàlisi que no sigui aquesta:
 
1r El poble ha superat amb escreix el que tot ciutadà ha d'assumir en qualsevol democràcia quan se'l convoca a votar. El poble català ha respost heroicament davant de l'embestida de la bestial maquinària de repressió enviada per un Estat demofòbic. Davant de la intimidació, del terrorisme propiciat per l'Estat i de la violència brutal exercida contra la ciutadania que defensava pacíficament els col·legis electorals, que 2.262.424 ciutadans (provisionalment) hagin votat lliurement és un èxit brutal. Brutal.
 
2n Que davant del setge policial la gent hagi sortit 48 hores abans a defensar els col·legis, les escoles, els carrers, la vida social... ens enorgulleix d'una manera que no podem descriure amb paraules. Som un poble que mereix l'admiració que molts ens atorguen, no perquè siguem millors, sinó perquè som humils en la victòria i generosos en la derrota.
 
3r El resultat del SÍ és inequívocament clar. El poble ha manifestat un vot que ha de fer efectiu el mandat de la Llei de referèndum de la manera que la mateixa llei preveu.
 
4t Blanes ha estat un exemple de dignitat. Ni un sol aldarull. Ni un sol cas de greuge, insult o desqualificació. I això ho diem de totes bandes, de qui ha decidit participar activament en mobilitzacions i en la votació, com dels qui no han volgut prendre-hi part. La convivència a Blanes no està en entredit, ans al contrari, s'enforteix avui i ens converteix en una poble unit.
 
5è. Som ERC. No hem enganyat mai a ningú: som d'esquerres, som republicans i som independentistes. Creiem que ens hem guanyat, generació rere generació, la condició de resistents i de lluitadors. Aquest victòria de la independència la dediquem als que avui han lluitat, companyes i companys totes i tots, i als que sempre han lluitat i no són amb nosaltres. Per ells i elles ens convertirem en una República digna, justa, social, de dret i catalana.
 
I ara toca perseverar. Demà és 2 i sabem que la lluita continua, com sempre, malgrat que després de l'1 res ja no serà mai més "com sempre".
 
Finalment. Condemnem l'Estat Espanyol per crims de terrorisme d'Estat en exercir contra el nostre poble una violència inusitada i innecessària de totes totes. El món ho ha vist i no pot fer com si no hagués passat. La UE, especialment, ha de prendre mesures i intervenir per impedir la deriva autoritària d'Espanya.
 
Tota la nostra solidaritat i el nostre amor és avui amb la gent que ha patit violència o repressió ja sigui avui, als carrers i places de Catalunya,  i aquestes setmanes passades, aquests anys passats. Mai estareu sols, mai.
 
Per Catalunya! Construïm una República feta des d'un procés constituent obert i participatiu. Ens ho devem. Ens ho mereixem.
 
Salut i República!!
 
ERC Blanes