ERC obté una victòria que fa història a Blanes i que fa justícia a la voluntat de canvi.

ERC de Blanes guanya les eleccions municipals amb 3268 vots consolidats i obté 5 regidories. Ara ens disposem a assolir un govern estable i fort que faci possible el canvi a què ens hem compromès.

ERC obté una victòria que fa història a Blanes i que fa justícia a la voluntat de canvi.
ERC obté una victòria que fa història a Blanes i que fa justícia a la voluntat de canvi.

Les victòries no es poden garantir, però sí que s'han de treballar. Aquesta victòria electoral en les MUNICIPALS 2019 a Blanes de l'independentisme d'esquerres, del republicanisme català, de les dones i homes que somien en una societat justa, equitativa, en progrés sostenible, culta, lliure i democràtica per a Blanes, és, de fet, una victòria de molts i una conseqüència de la feinada ingent d'uns quants durant molt de temps.

Les victòries no es poden predir, però es poden preparar, amb temps, programa, mans, cors i cervells disposats a fer possible els somnis....

Les victòries que somiem, alguns cops (pocs) es fan reals... com diumenge passat al Passeig de Dintre, 18, a la Casa del Poble. La Casa del Poble, escenari de tants fets del passat col·lectiu republicà a Blanes, va ser el 26 de nit entrada, l'escenari d'una victòria que no es produïa des dels anys 30: un partit republicà d'esquerres obtenia la victòria en unes eleccions municipals. 

Atzar? 1.557 vots més respecte del 2015? 3 regidors més que el 2015? No. Us ho podem garantir. Aquests 4 anys hem estat arreu, hem ocupat les responsabilitats de ser oposició i govern, i de sortir de l'una i de l'altra condició amb arguments seriosos, decisions assembleàries, posicionaments honestos i sense fer cap demagògia ni mentir. No entenem la política sense que hi hagi un compromís ètic amb la veritat. Avui creixem per moltes raons, algunes que no són estrictament responsabilitat nostra, segur, però les menys. Sabem per què hem convençut 1557 blanencs i blanenques més que el 2015... perquè ens han mirat als ulls i han escoltat convicció i claredat: Blanes ha de canviar perquè només si canviem maneres de fer i maneres de ser aconseguirem l'objectiu, un Blanes fet de progrés, il·lusió, projectes ferms i felicitat per a les persones.

Els nostres dos regidors, l'Àngel Canosa i l'Albert Sanz, alguns cops no s'han sentit tan acompanyats com caldria... però la immensa majoria de vegades han pogut comprovar que al darrere seu hi havia un matalàs fet de mans i braços per ajudar.

Si ens sentim orgullosos en aquesta campanya és de la gent que ha decidit donar hores i més hores a fer parades, encartellar, posar pancartes una nit i una altra, recórrer carrers fent bustiades, reunir-se en assemblees de treball, assistir a actes, a un, a dos, a tres... als debats... Quina gent! Quin grup humà el que ara acompanya les decisions que prenem a ERC.

A elles i a ells, els manifestem que el compromís que ens han ajudat a contraure amb la ciutadania de la nostra Vila és enorme, palès... indefugible.

I aquí som, compromesos amb el nostre programa i els 3268 vots que ens han brindat la possibilitat probable de poder governar Blanes i passar dels dits als fets. Us ho prometem... no tindreu més ganes vosaltres que nosaltres de posar-hi mà als plans estratègics que cal aplicar a Blanes...

Una victòria que, electoralment, s'explica per haver aconseguit ésser la força més votada a 7 districtes, la segona força a 5 i la tercera a 6 més...Victòries clares als districtes 1 i 2 i en alguns entorns del districte 3... a d'altres llocs menys vots, però sempre una alta regularitat i amb algunes meses amb molts vots. Regularitat, planificació en funció d'anàlisi de dades sociològiques, econòmiques i polítiques... Treball rigorós. Observació de la realitat, debat amb els agents socials i compromís per canviar la realitat, per transformar-la... o intentar-ho fins que calgui.

Hem quedat a tocar del PSOE a Blanes, a 19 vots per sobre... 19 persones de Blanes que han decidit qui havia de ser la força primera.

I ara ja estem on vam dir que seríem: obrint portes i finestres per parlar amb tothom amb la intenció evident de configurar un govern ferm i capaç de capgirar els ritmes i d'aportar projectes revitalitzadors del teixit econòmic, cultural, educatiu, d'habitatge i de drets. Un govern que la nostra assemblea ja ha decidit que s'ha de prioritzar a partir d'uns partits i no d'altres. Us mantindrem informats de tot, a mesura que vagi passant... la nostra és una aposta per la transparència sempre... ho hem dit i ens reafirmem. Podeu confiar amb nosaltres perquè no sabem ni volem basar res en mitges veritats o en falsedats. Estem parlant ja i creiem que és la nostra obligació.

La nit del 26M, la militància, els votants i simpatitzants que ens acompanyàvem a la Sala Noble de la Casa del Poble ens vam conjurar a fer que, d'aquí a 4 anys, siguin més els fets de govern a explicar que les voluntats d'escriure, un cop més, "el que voldríem fer... ".

ERC sap que té, en l'Àngel, un alcalde in péctore i està determinada a ser la força que dugui endavant un govern plural i obert a Blanes... bàsicament perquè,  com a força política amb vocació de govern, que es presenta a les eleccions per poder transformar la societat, aspira a governar. Som conscients que som molts els electes avui ja al Consistori que estem amoïnats per aquest Blanes amb una evident mala salut de ferro. Sabem del cert que en som molts els qui estem disposats a sumar... 

Sumem-nos, doncs i sumem per Blanes.

Felicitem, finalment, a la resta de forces polítiques que es van presentar a les eleccions per haver participat i, en alguns casos haver guanyat regidors o regidores. Ens alegrem, sincerament, que el feixisme de VOX hagi quedat fora del consistori i que el PP, hagi desaparegut del panorama institucional a Blanes... Les forces del 155, ara mateix, són dues i no poden sumar més que una minoria de vots al ple. El PSC i CS representen, doncs, la minoria social que va ser capaç d'imposar un 155 i que ha sofert el rebuig democràtic del poble. Heus aquí exactament el que no som i, per tant, ja ens coneixeu... parlarem amb tothom, però no serem mai còmplices dels responsables del 155.

Ens sap greu que les companyes de la CUP no hagin pogut assolir l'objectiu d'entrar a l'ajuntament. Els desitgem la major força per continuar lluitant pels objectius comuns des del carrer. Saben que en nosaltres trobaran sempre un espai polític per escoltar el que proposin.

Felicitem per la millora de regidories a les companyes i companys de Els Comuns. Considerem que han fet una campanya neta i digna. Agraïm el gest del seu candidat, en Jordi Urgell, de felicitar l'Àngel Canosa la mateixa nit dels resultats. Han estat, doncs, dignes mereixedors del resultat obtingut.

Felicitem també JxB malgrat la pèrdua de representativitat, però estem convençuts que podrem col·laborar fent polítiques concretes i treballant per objectius de país que compartim plenament.

I com no... felicitem enormement els nostres cinc flamants regidors i regidores!! L'Àngel Canosa, l'Olga López, l'Albert Sanz, la Marina Vall-llosada i en Carlos Garzón. Sentiu-vos segur que, al darrere de vosaltres, hi ha tot un equip de persones determinades a fer que el programa s'acompleixi tant com sabreu i sabrem plegats!! Us estimem molt!!

I ara és hora de fer el que tots hem dit que volíem fer: mirar per Blanes de forma col·lectiva, cadascú amb els seus matisos, amb una mirada legítimament pròpia, però conscients (esperem) de la responsabilitat que la ciutadania ens ha donat: "feu política entre els qui sumeu".

Gràcies, a les 3268 persones que van decidir el 26M que érem mereixedors de la seva confiança. Serem el llevat que farà créixer el pa, serem la força del canvi!

La nostra victòria és el nostre humil homenatge a les preses, presos, exiliats i exiliades perquè és per persones com elles i ells que nosaltres sabem que urgeix treballar per fer societats dignes, lliure i democràticament potents. El que des d'avui começa a ser Blanes. Per nosaltres no quedarà...

Per un Blanes republicà i just socialment! Visca Catalunya lliure!